Blog - Şarköy Çiftlik

Image

Tereyağında tat bozuklukları

Şarköy Çiftlik
Apr 22, 2025

Tereyağının tat veya aroması birçok kimyasal bileşiğin miktarına ve aralarındaki dengeye bağımlıdır. Tereyağının tadı, hammaddesi kremadan çok farklıdır. Tereyağının tadında birçok bileşen (diasetil, laktik asit, kısa zincirli yağ asitleri, aldehitler, ketonlar) sorumludur.

Devamını Oku
Image

Tereyağ kremasının olgunlaştırılması

Şarköy Çiftlik
Apr 22, 2025

Krema olgunlaştırılması iki farklı amaca yöneliktir.

Devamını Oku
Image

Cin fiyatları

Şarköy Çiftlik
Jun 4, 2024

Güncel cin fiyatlarını sizin için derledik.

Devamını Oku
Image

Tereyağını yoğurmak

Şarköy Çiftlik
Apr 18, 2024

Malakse, yayıklama sonunda tereyağı granülleri oluşumunu izleyen aşamada, aşağıda belirtilen amaçları gerçekleştirmeye yönelik yoğurma işlemidir.

Devamını Oku
Image

Fındığı Çoğaltma tekniği

Şarköy Çiftlik
Mar 21, 2024

Tohum kullanılarak yapılan çoğaltma şeklidir. Tohumlar, soğuklama ihtiyaçları giderildikten sonra tüplere, viyollere, kasalara ya da yastıkları ekilir, çimlenme durumları takip edilir.

Devamını Oku
Image

Fındığın morfolojik ve biyolojik özellikleri

Şarköy Çiftlik
Mar 15, 2024

Mevcut kültür çeşitlerini oluşturan Corylus avellena’ nın kökleri saçak şeklindedir, fazla derine gitmez (60-80 cm) ve genellikle kökler taç izdüşümüne kadar gelişir.

Devamını Oku
Image

Fındığın ekolojik özellikleri

Şarköy Çiftlik
Mar 13, 2024

Fındık ılıman iklim meyve türüdür ve iyi gelişip bol ürün verebilmesi için nemli ve ılıman iklim koşullarına ihtiyaç duyar.

Devamını Oku
Image

Fındığın kullanım alanı ve besin içeriği

Şarköy Çiftlik
Mar 12, 2024

Dünyada fındığın öncelikli kullanım alanı sanayiye yöneliktir. Bir kısmı kuruyemiş, kalan kısmı taze olarak da tüketilmektedir.

Devamını Oku
Image

Fındığın genel özellikleri

Şarköy Çiftlik
Mar 9, 2024

Fındık ağaçları üçüncü zamana kadar uzanan çok eski bir geçmişe sahiptir. Bu zamanda fındık ağacının iki farklı türü bilinmekteydi.

Devamını Oku
Image

Çok etkili bir yağ

Şarköy Çiftlik
Mar 7, 2024

Eskiden bedendeki tutulmaları azaltmak için zeytinyağlı masajlar salık verilirdi.

Devamını Oku
Image

Başlıca zeytinyağı üreticisi ülkeler

Şarköy Çiftlik
Feb 29, 2024

Son yayınlanan değerlendirmelerde Avrupa birliği'nde 800 milyon zeytin ağacı olduğu belirtilmektedir.

Devamını Oku
Image

İtalya'da zeytinyağı üretimi

Şarköy Çiftlik
Feb 29, 2024

İtalya dünyanın ikinci en büyük zeytinyağı ihracatçısıdır. İspanya'nın açık farklı arkasında ama Yunanistan'ın daima önündedir.

Devamını Oku
Image

Volim fiyatları

Şarköy Çiftlik
Jan 31, 2024

Volim fiyatlarını sizin için derledik.

Devamını Oku
Image

Votka fiyatları (12 Mayıs 2025'te güncellendi.)

Şarköy Çiftlik
Dec 28, 2023

İstanblue votka 35 cL: 235₺ İstanblue votka 50 cL: 325₺ İstanblue votka 70 cL: 439₺ İstanblue votka 100 cL: 609₺

Devamını Oku
Image

Şarap ve viski nasıl olgunlaşır?

Şarköy Çiftlik
Apr 13, 2023

Şarap olgunlaşması, şarabın depolanması sırasında kimyasal ve fiziksel değişikliklerin oluşmasıyla gerçekleşir. Viskinin olgunlaşması da benzerdir.

Devamını Oku
Image

Bira fiyatları (11 Ocak 2025)

Şarköy Çiftlik
Apr 4, 2023

Bira fiyatlarını sizin için derledik ve toparladık.

Devamını Oku
Image

Tekila fiyatları 2025

Şarköy Çiftlik
Apr 4, 2023

Olmeca Gold 35 cL: 675₺ Olmeca Gold 70 cL: 1250₺

Devamını Oku
Image

Süt yağının hidrolizasyonu

Şarköy Çiftlik
Mar 29, 2023

Lipoliz süt yağının enzimatik hidrolizasyonudur.Lipoliz süt yağının enzimatik hidrolizasyonudur. Trigliseridlerin, lipaz enzimi ile hidrolizasyonu sonucu serbest hale geçen yağ asitleri içinde özellikle kısa zincirli (bütirik, kaproik, kaprinik) olanlar kuvvetli keskin, yakıcı tat aromaya sahiptirler.

Devamını Oku
Image

Polifenol nedir?

Şarköy Çiftlik
Mar 27, 2023

Polifenoller, bitkilerde yaygın olarak bulunan doğal bir bileşik sınıfıdır. Bu bileşikler, bitkilerin yaprakları, meyveleri, çiçekleri, kabukları ve tohumları gibi farklı kısımlarında bulunabilirler.

Devamını Oku
Image

Kremanın nötralizasyonu

Şarköy Çiftlik
Mar 27, 2023

Klasik tanımlamada nötralizasyon ortamdaki asitliğin tamamen giderilmesidir. Tereyağı üretiminde ise nötralizasyon, pastörizasyon sıcaklığına dayanabilmesi için krema asitliğinin belirli bir düzeye indirilmesidir.

Devamını Oku
  • 1
  • 2
  • 3