Blog - Şarköy Çiftlik

Image

Tereyağında tat bozuklukları

Şarköy Çiftlik
Aug 7, 2025

Tereyağının tat veya aroması birçok kimyasal bileşiğin miktarına ve aralarındaki dengeye bağımlıdır. Tereyağının tadı, hammaddesi kremadan çok farklıdır. Tereyağının tadında birçok bileşen (diasetil, laktik asit, kısa zincirli yağ asitleri, aldehitler, ketonlar) sorumludur.

Image

Tereyağ kremasının olgunlaştırılması

Şarköy Çiftlik
Jul 17, 2025

Krema olgunlaştırılması iki farklı amaca yöneliktir.

Image

Cin fiyatları

Şarköy Çiftlik
May 20, 2025

Güncel cin fiyatlarını sizin için derledik.

Image

Tereyağını yoğurmak

Şarköy Çiftlik
Jul 13, 2025

Malakse, yayıklama sonunda tereyağı granülleri oluşumunu izleyen aşamada, aşağıda belirtilen amaçları gerçekleştirmeye yönelik yoğurma işlemidir.

Image

Fındığı Çoğaltma tekniği

Şarköy Çiftlik
Jul 23, 2025

Tohum kullanılarak yapılan çoğaltma şeklidir. Tohumlar, soğuklama ihtiyaçları giderildikten sonra tüplere, viyollere, kasalara ya da yastıkları ekilir, çimlenme durumları takip edilir.

Image

Fındığın morfolojik ve biyolojik özellikleri

Şarköy Çiftlik
Mar 30, 2024

Mevcut kültür çeşitlerini oluşturan Corylus avellena’ nın kökleri saçak şeklindedir, fazla derine gitmez (60-80 cm) ve genellikle kökler taç izdüşümüne kadar gelişir.

Image

Fındığın ekolojik özellikleri

Şarköy Çiftlik
Jul 23, 2025

Fındık ılıman iklim meyve türüdür ve iyi gelişip bol ürün verebilmesi için nemli ve ılıman iklim koşullarına ihtiyaç duyar.

Image

Fındığın kullanım alanı ve besin içeriği

Şarköy Çiftlik
Jul 13, 2025

Dünyada fındığın öncelikli kullanım alanı sanayiye yöneliktir. Bir kısmı kuruyemiş, kalan kısmı taze olarak da tüketilmektedir.

Image

Fındığın genel özellikleri

Şarköy Çiftlik
Mar 13, 2024

Fındık ağaçları üçüncü zamana kadar uzanan çok eski bir geçmişe sahiptir. Bu zamanda fındık ağacının iki farklı türü bilinmekteydi.

Image

Çok etkili bir yağ

Şarköy Çiftlik
Jul 26, 2025

Eskiden bedendeki tutulmaları azaltmak için zeytinyağlı masajlar salık verilirdi.

Image

Başlıca zeytinyağı üreticisi ülkeler

Şarköy Çiftlik
Jul 26, 2025

Son yayınlanan değerlendirmelerde Avrupa birliği'nde 800 milyon zeytin ağacı olduğu belirtilmektedir.

Image

İtalya'da zeytinyağı üretimi

Şarköy Çiftlik
Jul 26, 2025

İtalya dünyanın ikinci en büyük zeytinyağı ihracatçısıdır. İspanya'nın açık farklı arkasında ama Yunanistan'ın daima önündedir.

Image

Volim fiyatları

Şarköy Çiftlik
Jul 9, 2025

Volim fiyatlarını sizin için derledik.

Image

Votka fiyatları (11 Temmuz 2025'te güncellendi.)

Şarköy Çiftlik
Aug 6, 2025

İstanblue votka 35 cL: 235₺ İstanblue votka 50 cL: 325₺ İstanblue votka 70 cL: 439₺ İstanblue votka 100 cL: 609₺

Image

Şarap ve viski nasıl olgunlaşır?

Şarköy Çiftlik
Feb 15, 2024

Şarap olgunlaşması, şarabın depolanması sırasında kimyasal ve fiziksel değişikliklerin oluşmasıyla gerçekleşir. Viskinin olgunlaşması da benzerdir.

Image

Bira fiyatları (11 Temmuz 2025)

Şarköy Çiftlik
Jul 11, 2025

Bira fiyatlarını sizin için derledik ve toparladık.

Image

Tekila fiyatları 2025

Şarköy Çiftlik
Aug 9, 2025

Olmeca Gold 35 cL: 675₺ Olmeca Gold 70 cL: 1250₺

Image

Süt yağının hidrolizasyonu

Şarköy Çiftlik
Jul 17, 2025

Lipoliz süt yağının enzimatik hidrolizasyonudur.Lipoliz süt yağının enzimatik hidrolizasyonudur. Trigliseridlerin, lipaz enzimi ile hidrolizasyonu sonucu serbest hale geçen yağ asitleri içinde özellikle kısa zincirli (bütirik, kaproik, kaprinik) olanlar kuvvetli keskin, yakıcı tat aromaya sahiptirler.

Image

Polifenol nedir?

Şarköy Çiftlik
Jul 19, 2025

Polifenoller, bitkilerde yaygın olarak bulunan doğal bir bileşik sınıfıdır. Bu bileşikler, bitkilerin yaprakları, meyveleri, çiçekleri, kabukları ve tohumları gibi farklı kısımlarında bulunabilirler.

Image

Kremanın nötralizasyonu

Şarköy Çiftlik
Jul 17, 2025

Klasik tanımlamada nötralizasyon ortamdaki asitliğin tamamen giderilmesidir. Tereyağı üretiminde ise nötralizasyon, pastörizasyon sıcaklığına dayanabilmesi için krema asitliğinin belirli bir düzeye indirilmesidir.

Yükleniyor