Bir kavanozu 300 gramdır. Yetiştirmesi zordur. Hem dikenlidir hem de uğraşmalı bir yetiştirmedir. Zorluklar ile yetişen bu meyveler en taze haliyle topluyor ve size reçeli hazırlıyoruz. Kabuğunda yüksek miktarda antioksidan içerdiği için serbest radikallere karşı sizi korur. Bağışıklığınızı destekler ayrıca çok lezzetlidir. Bu reçeli hazırlarken meyve oranından kaçınmadık ve bol bol ilave ettik. Koruyucu içermediği için açtıktan sonra buzdolabında saklayınız. Diğer harika bir ürün ise şu : çam balı
Ahududular tazeden toplandıktan sonra soğuk su ile yıkanır. Yıkanan ahududular üstündeki suyun kuruması beklenir. Büyük bir tencereye kat kat meyve ve şeker eklenir. Yani bir kat meyve ve bir kat şeker olacak şekilde. Ahududu kendi de biraz ekşi bir meyve olduğu için limon tuzu koymaya gerek yoktur. Kıvamı artıncaya kadar kaynatın, beğendiğiniz kıvama geldiğinde altını söndürüp sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatıp ters çevirin. İncir reçeli çok harika mutlaka alın!