Kavurmanın kalitelisi az yağlı olanıdır. Çünkü soğuktayken yağ miktarını anlayamıyoruz. Ne zaman pişirdiğimizde tavanın içi bir parmak yağ oluyor. Bizim ürünümüz az yağlıdır, tamamen tadı fazladır vardır. Pişirirken çok yağ salmaz. Tanelerini hissedebilirsiniz. Yumurta kırıldığında tereyağı eklemenize gerek kalmaz, kendi yağı yeterdir. Ayrıca alırsanız sucuklu ve kavurmalı yumurta da deneyin!
Kavurma yapmanın püf noktası, pişirme sıcaklığını ve yağ miktarını iyi ayarlamaktan geçer. Yağ miktarını zaten tartarak ayarlayabileceğimiz için geriye, sıcaklık kalmaktadır. Saçta pişen pişirme alanı büyük olacağı için ve buharlaşma alanı da yüksek olacağından daha az lezzetli olabilir. Bundan ötürü yüzey alanı daha ufak kaplarda pişerse daha lezzetli olur.da pişerse daha lezzetli olur.