Trakya klasik keçi beyaz peyniri, yerli ırk keçilerin sütlerinden yapılır. Saanen cinsine göre daha aromatiktir. Merada beslendikleri için, daha çeşitli otlar ve aromatik bitki yerler. Bu da süt kalitesini arttırır. Bu süt daha az laktoz içerir. Laktoz intöleransı olanlara önerilen peynirdir . Bu ürünümüzü salatalarının üstüne küp küp doğrayarak ve üstünde zeytinyağı gezdirerek tüketin. %50 keçi -%50 inek sütünden elde edilir.
Trakya klasik koyun beyaz peyniri, Trakya kıvırcık yerel koyunundan yapılır. Sütü daha yağlıdır, böylece klasik koyun peyniri daha aromatik olur. Hayvanlar ilkbahardan yaz sonuna kadar sütü sağılır. Mandırada işlemleri yapılır ve 8 ay olgunlaşır, sonra satışa sunulur. Yağlı ve serttir. Ezine tipi peynirlere benzer çünkü koyun sütü ile yapılmıştır. %50 koyun - %50 inek sütü içerir.
Mandıramızda günlük toplanan, soğuk sütlerden, geleneksel yöntemleri kullanarak, Trakya klasik inek peyniri üretiyoruz. En az altı ay boyunca olgunlaştırıyoruz. Klasik inek peyniri kendine has tadı ve dokusu bu olgunlaşma aşamasından sonra oluşur. Katkı maddesi ve koruyucu içermez. Kahvaltıda üzerine zeytinyağı gezdirerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Ürünün tadını merak ediyorsanız seçeneklerden 350 gram ambalajını seçebilir peynirimizin tadına bakabilirsiniz. Eğer beğenirseniz kilogramlarda peynirler vakumlu halde tartılarak hedef kilogram doğrultusunda size gönderilecektir. Ayrıca WhatsApp hattımızdan daha önceki aldığınız peynirin partisi hala devam ediyor mu diye sorabilirsiniz. Biz size gönderdiğimiz ürünlerini parti numaralarını tutuyor ve bu sayede aynı parti peynir olup olmadığını anlayabiliyoruz. Bu peyniri özel istekleriniz doğrultusunda whatsapp üzerinde iletişime geçerek, istediğiniz ağırlıkta ve ambalajda sipariş verebilirsiniz. Hediyelik ambalaj seçeneklerimiz de mevcuttur.
Beyaz peynirin eğer 6 ay ve fazla olgunlaştırıldıysan sert olmalıdır. Peynirin dışı erimiş ve yumuşak gibi olmamalı, peynir kalıbının üstü ile altı arasında sertlik farkı olmamalıdır. Tadı kendine has nitelikte ve yabancı tat içermemelidir. Beyaz peynir kesildiğinde içinde geniş delikler veya yassı delikler bulunmamalıdır.
Klasik inek beyaz peyniri fiyatı 180₺/kg' dır.
Üç çeşit beyaz peynir vardır: klasik inek beyaz peyniri, klasik keçi beyaz peyniri ve klasik koyun beyaz peyniri.
Ambalajı açılmadığı taktirde bir yıl, açıldıktan sonra ise 3 hafta dayanır.
Tuzu fazla olan beyaz peynirler, tuz azalması için 6-12 saat suda bekletilebilir.
Süt alımı esnasında kalitesine dikkat edilmiş yani en az %3.3 yağ ve %3.3 protein içeren sütlerden üretilmelidir. Sütün mikrobiyolojik yükü düşük (total somatik hücre sayısı mililitrede 20.000 geçmeyecek) olmamalıdır. Sütün işlenmesi esnasında Trakya klasik beyaz peynir yöntemleri kullanılmalıdır. Tenekelendikten sonra olgunlaşması ve kendine has aroması ve tadını alması için en az 6 ay özel iklimlendirilmiş buzhanelerde bekletilmelidir. Bekletildikten sonra da, uygun ambalajlar ile hava ile teması kesilmiş beyaz peynirler yüksek kalitededir.
Beyaz peynir içeriğindeki su oranı az olduğu için sıcakta uzun süre bozulmaz.
Beyaz peynir içeriğindeki su oranı az olduğu için buzluğa atılır.
Beyaz peynir kesildiğinde içinde (özellikle içinde) geniş delikler veya yassı delikler bulunmamalıdır, beyaz peynirde delik olmaz, bu üretim hatasına işarettir. Gravyer peyniri ve diğer tür Avrupa peynirlerinde çeşidine göre delikler bulunabilir. Ama ülkemizde üretilen bu peynir türünde delik istenmeyen hatalı bir özelliktir. Beyaz peynirin eğer 6 ay ve fazla olgunlaştırıldıysan sert olmalıdır. Peynirin dışı erimiş ve yumuşak gibi olmamalı, peynir kalıbının üstü ile altı arasında sertlik farkı olmamalıdır. Tadı kendine has nitelikte ve yabancı tat içermemelidir. Peynirin kalıp işçiliği düzgün yapılmış olmalı, peynir kalıpları düzgün dikdörtgen prizması şeklinde olmalıdır. Paketlenmesinden oksijen ve nem bariyer özelliği yüksek yoğunluklu polietilen vakum torbası kullanılmalıdır.
Beyaz peynir küflenmemesi için ambalajı açıldıktan sonra soğuk ve nemsiz ortamda saklanmalıdır. Peynir kapları bunun için uygundur.
Klasik keçi beyaz peyniri en sağlıklı beyaz peynirdir. Çünkü keçi sütü daha az yağlıdır ve daha kısa zincirli kazein proteinleri içerir.
Uzun yıllar üretim geçmişine sahip, köklü bir marka olan Şarköy Çiftlik marka peynir alabilirsiniz.