Mandalina reçeli sevmeyen var mıdır acaba? Ağzımıza bir kere değmesin, arka arkaya kaç tane yeriz kim bilir ? Ya o nefis kokusuna ne demeli? Bizi kendine bu kadar hayran eden mandalina, turunçgillerdendir. Yapısı itibariyle portakala benzer. Ilıman iklimi seven mandalina ağacından ülkemizde bol miktarda vardır. Mandalina reçeli evlerde sürekli yapılır.Yüksek miktarda şeker içeren mandalina, C vitamini kaynağıdır. Sinirleri yatıştırır,
kanı temizleyici özelliği vardır. Ayrıca damar sertliğini önler…
6-7 tane mandalina
750 gram toz şeker
1 su bardağı içme suyu
100 gram kireç kaymağı
3 litre su gereklidir.
3 lite suya kireç kaymağını koyarak karıştırıp tortunun dibe çökmesini bekleyin. Çekirdeksiz olanlarını tercih ettiğiniz mandalinaları, kabuklarını soymadan ve bütün olarak, çöken kireç suyunda bekletin ve bol suda iyice yıkayarak, kaynar suya daldırın. bu işlemi en az 3 kez tekrarlayın. 1 bardak içme suyunu ve şekeri kaynatarak şerbet haline getirin. yıkadığınız şerbete atarak mandalina reçeli kıvamı oluncaya kadar kaynatın.
Reçelin içine 2-3 tane çiğ badem atarsanız kıvamı çok hoşunuza gidecektir. bir de, varsa yarım fincan mandalina likörü eklerseniz muhteşem olur.