1 kilo meyve,
700 gram toz şeker,
1 çubuk tarçın,
1 yemek kaşığı limon tuzu
Yapılışı
Meyveleri iyice yıkadıktan sonra 6 dilime bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Dilimleri kararmaması için limon tuzu ve şeker ile ovaladıktan sonra kaynatmaya başlayın. İlk yarım saatte tarçını ekleyin. Soğuduktan sonra kavanoza doldurun. Serin ve ışık almayan yerde muhafaza edin.
Reçelin piştikten sonra yenebilir olması için taze "granny smith" cinsi yani halk arasında yeşil elma dediğimiz türden yapılması daha makbuldür.
Kırmızı elma yasak elmadır çünkü hem dokusu daha yumuşak olur bu yüzden piştiğinde iyice yumuşar aynı elma püresi gibi olur, hem de reçelin rengini koyulaştırır.
Biz bu kırmızı "yasak elmayı" , elma sirkesi yaparken kullanıyoruz. Dış kabuğundaki faydalı bileşenler sirkeye geçmiş oluyor ve daha hoş kokulu bir elma sirkesi oluyor.