5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim
Böğürtlen reçeli 300 gram
Böğürtlen reçeli 300 gram

Böğürtlen reçeli 300 gram

💰Çok al az öde !
600₺ üstü ücretsiz kargo, ücretli kargo 49,90₺
Paylaş:
WhatsApp
Ürün Açıklaması

Böğürtlen reçeli

Uçmakdere Ganos dağlarında doğada yabani olarak yetişen meyveleri toplayıp, soğuk su ile yıkadık. Pancar şekeri ile bir kat meyve bir kat şeker olacak şekilde beklettikten sonra, su ilave edip kaynattık. Ganos dağlarından harika ürünümüz: kestane balı.  Limon tuzu ilave ettikten sonra koyulaşana kadar bekledik. Kavanozlara sıcakken doldurduk ve kapaklayıp ters çevirdik. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız. Remziye Yengemin hikayesi ve dilinden reçel tarifi ise aşağıda:

Böğürtlen reçeli nasıl yapılır?

Kayalıklarda, yol kenarlarında, çiftlerinde kendiliğinden yetişen ve dikenli çalı diye tanımlanan böğürtlenin 400'den fazla türü bulunur. Bunun dörtte biri Güney Avrupa'da yetişir. Türkiye'de en fazla 4 türü bilinmektedir. İkiz kardeşi kadar benzeyen ahududu da, meyvesi için bahçelerde yetiştirilen bir türdür. Büyüklerimiz, vakti ile ya da bizim zamanımızda diye başlayarak anlatırlardı anılarını. Biz de aynı biçimde, bazen elimizi çizdirerek, bazen giysilerimizi yırtarak, böğürtleni dikenlerin arasından nasıl koparıp yediğimizi anlatsak yeridir. Çocukluğumun önemli bölümünü geçirdiğim Mürefte' de büyüklerimizin gitmemesi için sıkı sıkı tembih etmelerine rağmen, biz yine de, eskiden kalma bir virane konağın bulunduğu yere gizlice giderdik. Elimizi kolumuzu oluşan çizikler ve yüzümüze bulaşan ve örten lekeleri bize ele verirdi.

Şimdi artık oralarda böğürtlen çalılıkların arasında almıyor. Yine de semt pazarlarında kentin dışından toplanan böğürtlenleri bulmak olası. Ben burada sadece Gaziköy Uçmakdere civarinda yabani yetişen meyve bulabiliyorum. Her görüşümde sevinçle aldığım bu böğürtlenlerden aşağıda tarifini verdiğim gibi reçel yapıyorum.

Böğürtlen reçeli malzemeleri:

Bir kilo böğürtlen, 1 kilo toz şeker, 3 tane limon tuzu, yarım limon suyu.

Böğürtlenleri iyice yıkayarak süzün. Reçel tenceresine koyup üzerine şekerini dökerek ağzını kapatın ve bir gece bekletin. Sabah tencereyi ocağa koyup ,reçel kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Limon tuzunu attıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ilave edip ocağı söndürün. Önceden temizlenmiş olduğumuz kavanozları, reçel reçel sıcakken doldurup kapağını ters çevirin.

Böğürtlen reçeli neye yarar?

  • Her sene bir çok meyveden reçel yapıyorum evimde ama o kadar fazla yapıyorum ki bazen , kaçınılmaz olarak eşe dosta hediye ediyorum. Bu lezzetlerden onlar da faydalansın diye. Siz de mutlaka eşe dosta hediye ediyorsunuzdur. Yine de elinizde daha da kalmışsa başka yerlerde de kullanabilirsiniz. İşte bunlardan bir kaçı;
  • Muffin ve cupcake içine dolgu malzemesi olarak,
  • Sünger keklerin içine dolgu yine,
  • Meyve barı hazırlarken kullanın, proteinli meyve barı da çok iyi olur, spor yapanlara...
  • Turta yaparken lazım oluyor,
  • Ben jelibon için de denedim bir kere, çocuklar hayran kaldı,
  • Pasta yaparken katmanların arasına dolgu malzemesi,
  • Cheesecake in üstüne sunum için,
  • Dondurmanın üzerine meyveli sos olarak harika gidiyor,
  • Meyveli yoğurt hazırlarken ,
  • Krep yaptıktan sonra denenebilir,
  • Meyveli kurabiye için iyi bir malzeme. Bu da videolu anlatım yapmak isteyenlere güzel bir tarif: Değişik bir tür reçel denemek isteyenler için buyrun: ahlat reçeli

1 kilo böğürtlen reçeline ne kadar şeker konur?

1 kilo böğürtlen reçeline 1 kilogram toz pancar şekeri konur. Eğer şeker fazla gelirse 750 gram koyun.

Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.