5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim5000₺ üstü havaleye ekstra %5 indirim
Barbunya
Barbunya

Barbunya

💰Çok al az öde !
600₺ üstü ücretsiz kargo, ücretli kargo 49,90₺
kilo
500 gr
1 kg
2 kg
3 kg
5 kg
Paylaş:
WhatsApp
Ürün Açıklaması

Barbunya, ürün açıklaması

Harika bir bitkisel protein kaynağı olan barbunya, sıcak olarak da ve zeytinyağlı olarak da tüketilir. Bolca bitkisel lif içerir ve bağırsak floramızı içerdiği lifler sayesinde korur. İz minerallerden bolca içerir. En az %20 proteini bulunur. Uzun süre tok tutar, fiyatı hesaplıdır. Ekildiği tarlada toprağı azot bakımından zenginleştirir. 

Bitkisel beslenme gezegenimiz için de çok faydalıdır çünkü karbondioksit salınımı düşüktür. Tatlı su tüketimi düşüktür. Daha sağlıklı beslenme türüdür. Bu faydaların hepsini barbunya ile sağlayabilirsiniz. Kuru fasulye ürünümüz de çok güzeldir.

Kabuğundaki koyu pigmentler antioksidanlar olup bizleri serbest radikal hasarına karşı korur. 

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

Malzemeler

2 adet havuç,

2 diş sarımsak,

Yarım demet maydanoz,

3 adet küp şeker,

Yarım kilo barbunya

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Havuçlar iyice yıkandıktan sonra, dilim dilim kesilir. Sarımsaklar kabukları soyulduktan sonra ezilerek, yağ ile kavrulur. Barbunya kaynar suda 45 dakika haşlandıktan sonra diğer malzemeler ilave edilerek hazırlanır.


Kuru barbunya nasıl haşlanır?

Kuru barbunya haşlamak oldukça basit bir işlemdir. İşte kuru barbunya nasıl haşlanır adım adım bir tarif:

Malzemeler:

  • Kuru barbunya
  • Su
  • Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Barbunya Seçimi ve Yıkama:

    • Kuru barbunyaları seçerken iyice kontrol edin, kırık veya bozuk olanları ayıklamanız gerekebilir.
    • Barbunyaları iyice yıkayın, üzerindeki tozu ve kirleri temizleyin.
  2. Suda Bekletme:

    • Yıkadığınız kuru barbunyaları geniş bir kaba alın.
    • Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    • Barbunyaların üzerini örtecek şekilde biraz fazla su ekleyin çünkü barbunyalar şiştikçe su çekecekler.
    • Barbunyaları suya bırakın ve en az 8 saat (tercihen bir gece) kadar suda bekletin. Bu işlem, barbunyaların şişmesini ve daha hızlı haşlanmalarını sağlar.
  3. Haşlama:

    • Bekleme süresi sona erdiğinde, barbunyaları süzün.
    • Temiz bir tencereye su ekleyin. Barbunyaların üzerini örtecek kadar su kullanabilirsiniz.
    • Haşlama işlemine başlamadan önce tuz eklemek istiyorsanız, suya tuz ekleyin (isteğe bağlı).
    • Barbunyaları tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
    • Kaynadıktan sonra altını kısın ve barbunyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 1-1.5 saat boyunca pişirmeye devam edin.
  4. Kontrol ve Servis:

    • Barbunyaların yumuşaklığını kontrol ederek istediğiniz kıvama gelene kadar pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
    • Barbunyalar iyice haşlandığında, tencereyi ocaktan alın ve suyunu süzün.
    • Haşlanmış kuru barbunyalarınız servise hazır.

Bu basit tarif ile haşlanmış kuru barbunya elde edebilir ve çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!



Barbunya ne kadar sürede pişer ?

Barbunya pişme süresi, kullanılan pişirme yöntemine, barbunya türüne ve önceden suda bekletilip bekletilmediğine bağlı olarak değişebilir. İşte genel bir rehber:

  1. Suda Bekletme Süresi:

    • Kuru barbunyaları suda bekletmek, genellikle 8 saat veya bir gece boyunca önerilir. Bu süre, barbunyaların şişmesine ve daha hızlı pişmelerine yardımcı olur.
    • Tencere, düdüklü tencere veya bakır tencere gibi farklı pişirme yöntemleri kullanılabilir. Pişirme süreleri pişirme yöntemine göre değişir.
    • Farklı barbunya türleri de pişme süresini etkiler. Örneğin, bazı barbunya türleri daha hızlı pişebilirken, bazıları daha uzun süre pişme gerektirebilir.

  2. Pişirme Yöntemi:

  3. Barbunya Türü:

Genel olarak konuşmak gerekirse, kuru barbunya genellikle 1 ila 2 saat arasında pişirilir. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, pişme süresi daha kısa olabilir (yaklaşık 30-45 dakika). Ancak, tencere veya diğer pişirme yöntemleri kullanılıyorsa, pişme süresi daha uzun olabilir (1.5 ila 2 saat).

Pişirme süresini belirlerken, barbunyaların yumuşaklığını kontrol etmek önemlidir. Pişirme işlemi sırasında barbunyaların düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve istenilen yumuşaklığa ulaştıklarında pişirme işleminin sonlandırılması gerekmektedir.

Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.