Şarköy Peynir Helvası
Şarköy Peynir Helvası
Şarköy Peynir Helvası
Şarköy Peynir Helvası
Şarköy Peynir Helvası
Şarköy Peynir Helvası

Şarköy Peynir Helvası

💰Çok al az öde! WhatsApp yaz! 👇
1500₺ üstü ücretsiz kargo, ücretli kargo 79,90₺
kilo
1 kg
2 kg
3 kg
4 kg
5 kg.
Aras kargo ile 1500₺ üstü ücretsiz kargo (ücretli kargo 79,90₺), yolda kırılan kargolara anında ücret iadesi!
Paylaş:
WhatsApp
SEPETE EKLE
Ürün Açıklaması

Şarköy Peynir helvası

Şarköy Peynir helvası, lezzetini kaliteli sütten alır ve yapımı gerçek bir ustalık gerektirir. Bu eşsiz tatlının püf noktaları nesilden nesile aktarılır. Biz de peynir helvamızı, dedemizden miras kalan özel tarifimize sadık kalarak hazırlıyoruz. Taze sağılmış sütü hemen mayalıyor, ardından irmik ve şekerle pişiriyoruz. Helvamız tamamen doğal olup hiçbir katkı maddesi veya koruyucu içermez.

Şarköy Peynir helvasını, özellikle tahinli dondurma ile denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca fırında veya tavada hafifçe kızartarak tüketebilir, sıcak servis ettiğinizde üzerine kaymak ya da tahin ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz. Çok yoğun tatlı bir yapısı olmadığı için yerken rahatsızlık vermez. Üstelik, içeriğindeki yüksek kaliteli süt proteinleri sayesinde hem sağlıklı bir tatlıdır hem de sizi uzun süre tok tutar.

Şarköy Peynir helvası nasıl yapılır ?

Peynir helvası yapımında taze sağılmış süt tercih edilir. İlk aşamada süt, 65 derecede pastörize edilir. Ardından, yaklaşık 150 litre süt ayrılarak 35 dereceye soğutulur. Bu süt, şirden mayası ile mayalanır ve 1 saat boyunca dinlendirilir. Mayalanma süreci tamamlandığında oluşan pıhtıya "teleme" adı verilir.

Teleme, geniş bir tencereye alınarak pişirilmeye başlanır. Bu işlem, telemenin daha iyi kaynaşmasını, peynirleşme sürecinin hızlanmasını ve lezzetin oluşmasını sağlar.

Pişirme sırasında, en ince türden irmik (sıfır numara) eklenir. Bazı yörelerde irmik yerine un kullanılsa da, un ile hazırlanan helva daha kurabiye benzeri bir lezzet sunar. Biz ise peynir ve irmiği birlikte pişirirken en ince irmiği tercih ediyoruz. Ardından 1 kilogram tereyağı ekleyerek lezzeti zenginleştiriyoruz. İrmik ve peynir iyice eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırılır. Daha hoş bir renk elde etmek için 5 yumurta sarısı ilave edilir.

İrmik tamamen eriyip tadı kaybolduktan sonra pancar şekeri eklenir. Pancar şekeri, helvanın kıvamını hafif açar, bu nedenle şekeri ve helvayı dikkatlice karıştırmak kıvam açısından önemlidir. İdeal kıvam elde edildiğinde tencerenin kapağı kapatılır ve helva dinlenmeye bırakılır. Ardından, helva uygun ambalajlara doldurularak satışa hazır hale getirilir.

Dilerseniz az miktarda sipariş ederek deneme yapabilirsiniz. Beğendiğiniz takdirde şarköy peynir helvası siparişi verebilirsiniz. Şeker içerdiği için ürün buzdolabında saklanmadan oda sıcaklığında 1 ay dayanabilir. Sipariş ettiğinizde size her zaman en taze peynir helvası gönderilir. Eğer yeni parti üretim gerekiyorsa, size WhatsApp üzerinden bilgi vererek birkaç gün izin isteriz; böylece daima en taze helvayı tüketirsiniz.

Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.