Salamura yaprak, yöremizde yetişen yapıncak üzümünün yapraklarından üretilir. Ayrıca bu üzümden uluslararası yarışmalarda ödül alan çok kaliteli şaraplar üretiliyor. Yapıncak yaprağını tuzlu suda fermente edip, kendi salamurasında muhafaza edip sizlere gönderiyoruz.
Salamura yaprak, ince etli ve damarsızdır. Tüysüz ve yumuşaktır. Mayhoş ve güzel bir tadı vardır. Güzel pişer ve sert değildir. Yapraklar geniştir, dolmakalem gibi yaprak sarma sarabilirsiniz. Açtıktan sonra dolapta saklamanıza gerek yoktur. kendi salamurası yaprağı muhafaza eder. Fiyatı uygundur. Bu senenin ürünüdür.
Denemek isteyenler yarım kiloluk ambalajı seçip denemeli, beğenirseniz büyük pakette salamura yaprak satın alabilirsiniz.
Bizim sattığımız salamura yaprak, yapıncak üzümünden olduğu için önceden haşlamaya gerek yoktur. Çünkü yapıncak üzümünden olan yaprak, ince ve damarsız olduğu için çabuk pişer. Yaprak tuz içerir. Tuzunu azaltmak için, yaprak sarmaya başlamadan önce soğuk suda bekletiniz.
Salamura yaprak kilosu 200₺' dir. 5 kilo salamura yaprak 1000 TL fiyatı vardır.
1 kilo salamura yaprakta, 75 ile 100 adet arası yaprak bulunur.
Yaprak sarması için tercihen Edirne Uzunköprü' de yetişen baldo cinsi pirinç kullanılır. Tercih edenler basmati cinsi pirinç de kullanabilirler.